kopplaatje

Superfoods
Superfoods zijn producten die zeer veel vitaminen, mineralen, eiwitten en essentiƫle vetten bevatten. Ze vormen een perfecte aanvulling op je basisvoeding.

Wil superfoods enige nut hebben, dan is het van essentieel belang zo goed mogelijk te eten. Liefs biologisch. Zo min mogelijk bewerkt voedsel, geen suiker en matig met koffie en alcohol.

Onderstaand een paar voorbeelden van superfood.

Chiazaad
Chiazaad zit vol met vitaminen, mineralen, eiwitten, omega-3 vetzuren en vezels.
Chiazaad draagt bij aan een goede absorptie van calcium; een belangrijke bouwstof voor onze botten. Het is beter dan melk, dat juist calcium onttrekt aan de botten.
Chiazaad heeft een bloed verdunnende, dus bloeddrukverlagende werking. Gebruik het niet als je medicijnen gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Of overleg met de arts of je iets minder medicijnen mag gebruiken en het gebruik van chiazaad kunt opbouwen. Ook niet gebruiken bij een te lage bloeddruk. 
Je kan chiazaad op allerlei verschillende manieren gebruiken. Je kan het weken, zodat het een geleiachtige substantie wordt. Of over bijvoorbeeld een salade strooien. 
Zelf drink ik iedere morgen een groot glas warm water met een theelepeltje chiazaadjes.

Chlorella
Chlorella is een eencellig zoetwater algje, dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-AziĆ«. Eencellige algen behoren tot de oudste levensvormen op aarde. 
Chlorella is enorm rijk aan voedingsstoffen. Het zit onder andere vol met vitamines, mineralen, eiwitten en aminozuren. Niet onbelangrijk is, dat het groene algje enorm veel Chlorofyl(bladgroen) bevat, dat een zeer krachtige ontgiftende werking heeft.
Chlorofyl kan namelijk zware metalen zoals kwik, lood, cadmium en amalgaam aan zich binden en zo door het lichaam worden uitgescheiden.
Chlorella bevat een heel uniek stofje dat Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dat stofje zorgt voor een snel herstel van je cellen en je weefsels.
Chlorella kan in de vorm van poeder of tabletjes worden ingenomen.
Zelf gebruik ik de tabletvorm. Wel zo gemakkelijk om mee te nemen.
Door de ontgiftende werking van Chlorella kan het voorkomen dat de eerste dagen wat moeheidsverschijnselen geven of hoofdpijn. Die verdwijnen vanzelf. Bouw het gebruik van Chlorella langzaam op om de darmen er aan te laten wennen.

 

      Free Counter
      Gastenboek                   Website het laatst bijgewerkt: 26.09.2019